Overweegt u de overstap naar hernieuwbare energie? Het installeren van zonnepanelen is een uitstekende manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en geld te besparen op uw energiekosten. Maar voordat u voor zonnepanelen kiest, is het belangrijk dat u begrijpt hoe het proces verloopt en wat u moet weten voordat u de sprong waagt. Deze gids geeft u de informatie die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen en het meeste uit uw zonnepaneleninstallatie te halen. We behandelen de basisprincipes van zonne-energie, de kosten van de installatie, de verschillende soorten beschikbare zonnepanelen en de noodzakelijke vergunningen en voorschriften. Met deze gids kunt u de juiste beslissing nemen voor uw huis en overstappen op hernieuwbare energie.

Inleiding tot zonne-energie

Zonne-energie is energie die afkomstig is van de zon. Zonne-energie kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken, water te verwarmen of thermische energie te leveren voor verwarming. Zonne-energie is goed voor het milieu en vermindert ook uw ecologische voetafdruk. Als u overweegt om voor zonne-energie te kiezen, moet u een paar basisprincipes kennen. Zonne-energie is een enorme, wereldwijde industrie. In 2017 genereerde de zonne-industrie 79 miljard dollar aan inkomsten. Er zijn veel verschillende soorten zonne-energiesystemen, waaronder zonne-energie, thermische zonne-energie en zonneboiler. Zonne-energie komt in twee basistypen: fotovoltaïsche (PV) en thermische zonne-energie. Zon-PV-systemen genereren elektriciteit, terwijl thermische zonne-energiesystemen worden gebruikt om warmte te genereren.

Kosten van het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een aanzienlijke investering. De gemiddelde kosten van zonnepanelen liggen tussen 15.000 en 22.000 dollar. Maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen de kosten. Zonnepanelen besparen u tussen $15.000 en $22.000 aan elektriciteitskosten gedurende de levensduur van uw installatie. De meeste huiseigenaren draaien na ongeveer 10 jaar quitte, en daarna blijven de panelen u de komende 25 tot 30 jaar geld besparen. Zonnepanelen kosten tussen de 3,50 en 4,50 dollar per watt. Dit zijn eenmalige kosten die u nog tientallen jaren elektriciteit zullen opleveren. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee en hebben een garantie van 20 jaar. Dat betekent dat als er iets mis gaat met uw panelen, het bedrijf uw panelen gratis repareert of vervangt. De meeste zonne-energiesystemen zijn aan het einde van de garantieperiode afbetaald.

Verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Elk type zonnepaneel is beter geschikt voor specifieke doeleinden. Zonnepanelen op basis van silicium zijn het meest voorkomende type zonnepanelen op de markt. Met zonnepanelen op basis van silicium kan elektriciteit worden opgewekt. Op silicium gebaseerde zonnepanelen zijn duurder dan andere soorten zonnepanelen. Dunne-film zonnepanelen zijn een type zonnepaneel gemaakt van niet-silicium materialen. Dunne-filmzonnepanelen zijn goedkoper dan zonnepanelen op basis van silicium, maar minder efficiënt. CdTe of cadmium telluride panelen zijn een type dunne-film zonnepaneel dat een hoger rendement biedt dan op silicium gebaseerde panelen, maar tegen een lagere prijs. CdTe-panelen worden gemaakt van gevaarlijke materialen die een speciale behandeling en verwijdering vereisen. CdTe-panelen worden niet op grote schaal gebruikt.

Noodzakelijke vergunningen en voorschriften

Voordat u zonnepanelen installeert, moet u de plaatselijke en staatsvoorschriften controleren en de nodige vergunningen aanvragen. Uw staat kan een vergunning vereisen om zonnepanelen te installeren. Daarnaast kan uw vereniging van huiseigenaren regels of voorschriften hebben over zonne-energie. Afhankelijk van waar uw panelen worden geïnstalleerd, heeft u misschien ook een bouwvergunning nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle benodigde vergunningen hebt voordat u zonnepanelen installeert. Als uw zonnepanelen op uw dak, de meeste rechtsgebieden vereisen een inspectie. Een inspecteur zal ervoor zorgen dat uw dak het gewicht van de panelen en draden kan dragen. Zonnepanelen zijn zwaar, en een zwaar dak kan leiden tot problemen zoals lekken, doorzakkende panelen, en gescheurde dakspanen. Als u besluit om uw zonnepanelen op uw terrein te monteren, maar niet op uw dak, kan u nog steeds een inspectie nodig hebben. Uw elektrische inspecteur zal ervoor zorgen dat uw zonnepanelen zijn goed bedraad.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van zonnepanelen

Het type zonnepanelen dat u kiest, beïnvloedt de hoeveelheid elektriciteit die ze produceren en de kosten ervan. Op silicium gebaseerde zonnepanelen zijn efficiënter dan dunnefilmzonnepanelen en kosten meer. Het rendement bepaalt hoeveel elektriciteit een zonnepaneel produceert. Een zonnepaneel met een hoger wattage produceert meer elektriciteit. Een zonnepaneel met een hoger wattage kost meer dan een paneel met een lager wattage. De merknaam van uw zonnepanelen is ook belangrijk. Zonnepanelen zijn investeringen voor de lange termijn. U zult uw panelen waarschijnlijk 25 jaar of langer hebben. U wilt niet dat u over 10 jaar spijt hebt van uw paneelkeuze. Merknaam zonnepanelen kunnen de tand des tijds doorstaan en u tientallen jaren voorzien van schone energie.

Een professionele zonne-installateur vinden

Het vinden van een gerenommeerde zonne-installateur is de eerste stap naar een succesvolle zonnepanelen installatie. De beste zonne-installateurs zullen u een gratis zonne-energie beoordeling aanbieden. Dit is een kans om een schatting te krijgen van hoeveel elektriciteit u kunt opwekken met uw panelen en hoeveel u kunt besparen op uw energiekosten. Voordat u een installateur kiest, zorg ervoor dat ze een vergunning hebben en gecertificeerd zijn. Gerenommeerde installateurs hebben een lange staat van dienst en positieve recensies. Zonne-installateurs hebben veel verschillende tarieven. U kunt een installateur kiezen op basis van tarief en aanbevelingen van vrienden en familie. Voordat u een contract ondertekent of een aanbetaling doet, moet u ervoor zorgen dat u een gedetailleerde en schriftelijke offerte krijgt. De offerte moet details bevatten over de kosten van uw panelen, de kosten van de installatie en eventuele kortingen.

Voordelen van zonne-energie

Zonne-energie is een betaalbare manier om over te schakelen op hernieuwbare energie. Zonnepanelen leveren een consistente bron van elektriciteit gedurende de hele dag. Zonnepanelen leveren schone energie die het milieu niet vervuilt en de koolstofuitstoot niet verhoogt. Zonnepanelen genereren geen broeikasgassen en produceren geen netto-uitstoot. Zonnepanelen werken in alle delen van het land. Zonnepanelen zijn investeringen op lange termijn en hebben een garantie tot 20 jaar. Zonnepanelen vereisen weinig tot geen onderhoud. Zonnepanelen produceren ongeveer 30 jaar lang elektriciteit. Daarna kunt u ze vervangen voor ongeveer $1.000, wat ongeveer $300 goedkoper is dan een nieuwe installatie. Zodra u zonnepanelen laat installeren, begint u direct geld te besparen. Zonnepanelen hebben lage aanloopkosten en de terugverdientijd is kort.

Slotopmerkingen

Zonne-energie is een geweldige bron van hernieuwbare energie. Zonnepanelen zijn een betaalbare manier om over te schakelen op schone energie. Zonnepanelen leveren de hele dag elektriciteit en genereren een consistente bron van elektriciteit. Zonne-energie werkt in alle delen van het land en is geschikt voor zowel bescheiden als grote woningen. Eenmaal geïnstalleerd vergen zonnepanelen weinig tot geen onderhoud en produceren ze een consistente bron van elektriciteit. Zonne-energie is een betaalbare manier om over te schakelen op hernieuwbare energie. Zonnepanelen leveren een consistente bron van elektriciteit gedurende de hele dag. Zonnepanelen leveren schone energie die het milieu niet vervuilt en de koolstofuitstoot niet verhoogt.