De Mercedes Maybach is het toppunt van luxe auto’s. Sinds 2016 is hij het vlaggenschip van het merk Mercedes-Benz, en hij maakt zijn reputatie waar. Het is een auto die traditioneel vakmanschap combineert met de nieuwste technologie en een rijervaring biedt die ongeëvenaard is in stijl, prestaties en comfort. Van buiten tot binnen straalt de Maybach elegantie en verfijning uit. Van de strakke lijnen tot de pluche lederen stoelen, hij heeft alle kenmerken die men zou verwachten van een high-end luxe voertuig. De Maybach is ook uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen, waaronder geavanceerde rijhulpsystemen, zodat u ontspannen van de rit kunt genieten. Of u nu door de stad rijdt of een langere reis maakt, de Maybach biedt een eersteklas ervaring waardoor u zich vorstelijk zult voelen.

Inleiding tot de Mercedes Maybach

De Mercedes Maybach is het topmodel in de Mercedes-Benz S-Klasse familie van luxe auto’s, die worden beschouwd als de meest luxueuze auto’s ter wereld. De Maybach werd onthuld op de New York Auto Show van 2016. Sindsdien kreeg hij lovende kritieken en stond hij op tal van “Beste auto’s van het jaar”-lijsten. De Maybach is de opvolger van de Mercedes-Maybach die in 2016 uit productie werd genomen. De Maybach heeft een lange geschiedenis achter de rug. Ferdinand Maybach en zijn zoon, Wilhelm, bouwden de eerste auto, een Type W, in 1904. Het was een auto met acht pk en een luchtgekoelde motor. De auto werd ontworpen voor Prinz Heinrich von Hohenzollern en had een wielbasis van 4,4 meter. Maybach patenteerde als eerste een auto met een motor met tegengestelde zuigers, die was ontworpen door zijn zoon Wilhelm. Het bedrijf bouwde motoren voor Zeppelins en vliegtuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog en het interbellum. Mercedes-Benz kocht het bedrijf in 1926 en het merk Maybach werd in 2002 opnieuw opgericht.

Overzicht exterieur

Het exterieurdesign van de Maybach is strak, elegant en sportief. De strakke lijnen geven hem een moderne uitstraling die wordt geaccentueerd door de grote grille. Grote lichtmetalen 21- of 22-inchwielen en een lange wielbasis zorgen ervoor dat de Maybach overal het middelpunt van de belangstelling is. De Maybach is leverbaar in twee lakkleuren – Palladium Silver en Black. De uiterlijke kenmerken van de Maybach zijn onder meer: – Een sportieve uitstraling: De Maybach heeft een sportieve uitstraling dankzij de lange motorkap en het lage dak. De verlengde achterkant biedt extra ruimte voor bagage. – Grote grille: De grille van de Maybach is groot en verchroomd om de auto een moderne uitstraling te geven. – Ontwerp koplampen: De LED-koplampen van de Maybach zijn zo ontworpen dat ze op de ogen van een kat lijken. – LED-mistlampen: De mistlampen van de Maybach hebben een zeshoekig ontwerp. Een verchroomde ring eromheen maakt het klassieke uiterlijk van de Maybach compleet. – Enorme 22-inch wielen: Een groot 22-inch wiel is standaard bij de Maybach. Het wiel is omwikkeld met een 255/35ZR22 band. – Achterlichten: De achterlichten van de Maybach hebben een LED-ontwerp. Ze zijn omgeven door verchroomde randen en zien er prachtig uit wanneer de auto geparkeerd staat.

Binnenin de Mercedes Maybach

Het interieur van de Maybach is luxueus, ruim en luxueus. Het is een auto met drie rijen en zeven passagiers, met een lange wielbasis om meer passagiers te kunnen vervoeren. Het interieur van de Maybach is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van luxe en elegantie. Het is uitgerust met fijne materialen en rijke texturen die er duur uitzien. Het dashboard is uitgerust met een 10,25-inch infotainmentsysteem met een groot aantal functies, waaronder navigatie en een WLAN-hotspot. U kunt het systeem ook bedienen met spraakopdrachten. De middenconsole kan worden uitgerust met een optionele aanraakgevoelige pad waarmee u de auto kunt starten of stoppen of de kofferbak kunt openen met een simpele tik. De stoelen zijn gemaakt van fijn leder en zijn bekleed met verschillende materialen, waaronder diamantborduurwerk, tweekleurig patroon of nappaleder. Ze zijn ruim en comfortabel en bieden voldoende hoofdruimte. De Maybach is uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen, waaronder een surround-view camerasysteem, adaptieve cruise control, lane-keep assist en parkeerhulp.

Prestatiekenmerken van de Maybach

De Maybach wordt aangedreven door een twin-turbo V12-motor die 523 pk en 574 pound-feet koppel produceert. Een 9-traps automatische transmissie met een handmatige modus is standaard. De Maybach heeft een vierwielaandrijving met achterwielbesturing. Hij wordt ook geleverd met de volgende voorzieningen: – Adaptieve dempers: De adaptieve dempers van de Maybach maken de rit comfortabel op alle soorten wegen. – Luchtvering: De Maybach heeft een luchtvering die kan worden verlaagd of verhoogd om de lading aan te passen. – Koolstofkeramische remmen: Wanneer u de Maybach snel en met veel precisie tot stilstand moet brengen, kunt u vertrouwen op de koolstofkeramische remmen. – Koppelvectorendifferentieel: Het systeem geeft de Maybach meer grip op de weg, vooral bij het nemen van bochten. – ETS Intelligent Turbo: De functie past de motor en transmissie aan de rijomstandigheden aan.

Veiligheidsvoorzieningen van de Maybach

De Maybach is uitgerust met een groot aantal veiligheidsvoorzieningen die u, uw passagiers en anderen op de weg veilig houden. De Maybach is uitgerust met een surround-view camerasysteem, adaptieve cruise control, lane-keep assist en parkeerhulp. De volgende veiligheidsvoorzieningen zijn leverbaar met de Maybach: – dodehoekbewaking: Het systeem detecteert voertuigen in uw dode hoeken en waarschuwt u daarvoor. – Botsingspreventiehulp: Wanneer de auto voor u plotseling stopt, trapt het systeem op de rem om een aanrijding te voorkomen. – Adaptieve remlichten: Wanneer u remt, knipperen de lichten om de voertuigen achter u te waarschuwen. – Pre-Safe Sound: Het systeem gebruikt geluid om u voor te bereiden op een mogelijk ongeval.

Luxe voorzieningen van de Maybach

De Maybach is een luxe auto die een lange lijst voorzieningen biedt. Deze omvatten een breed scala aan aangepaste functies, zoals een entertainmentsysteem, een ruime keuze aan rijmodi en een geavanceerd klimaatbeheersingssysteem. De Maybach heeft ook een grote kofferbak, een entertainmentsysteem voor de achterbank en een verlengde deurdrempel die het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Dit zijn enkele van de andere luxes die de Maybach biedt: – Innovatieve technologieën: De Maybach biedt een breed scala aan innovatieve technologieën, waaronder een 10,25-inch infotainmentsysteem, een verlengde dorpel en een luchtvering. – Luxueus interieur: Het interieur van de Maybach is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van luxe en elegantie. Het is uitgerust met fijne materialen en rijke texturen. – Ruime keuze aan rijmodi: De Maybach heeft een ruime keuze aan rijmodi die de rijervaring aangenamer maken. – Uitgebreide kofferbak: De Maybach wordt geleverd met een verlengde kofferbak waar twee golftassen in passen.

Kosten in verband met de Mercedes Maybach

De Maybach is een high-end luxe auto die tegen een zeer hoge prijs wordt aangeboden. Afhankelijk van het model kan de Maybach tussen de 200.000 en 350.000 dollar of meer kosten. Hieronder volgen enkele van de kosten die aan de Maybach verbonden zijn: – De gemiddelde prijs van de Maybach ligt rond de 300.000 dollar. – De gemiddelde kilometerstand van een Maybach is ongeveer 18.000. – De onderhoudskosten van de Maybach liggen rond de $2.000. – De verzekering voor de Maybach bedraagt ongeveer 4.000 dollar per jaar.

Alternatieven voor de Mercedes Maybach

Er zijn veel alternatieven voor de Maybach. Een van de dichtstbijzijnde alternatieven is de Mercedes-Benz S-Klasse, die verkrijgbaar is in verschillende varianten, waaronder de S Coupé, S Coupé Aerodynamic, S E-Cell, S E-Cell HFE, S Hybrid, S Hybrid Exclusive, S Hybrid HFE, S Hybrid Exclusive, S Hybrid Design, S L, S L HFE, S L Design, S L Design HFE, S L Exclusive, S L Exclusive HFE.