Koken is een kunst, en er zijn vele manieren om er het beste van te maken. Of je nu een complete beginner bent of een doorgewinterde pro, er is altijd wel iets nieuws te leren en manieren om koken makkelijker en leuker te maken. Hier zijn 10 slimme keukenhacks die je kunnen helpen tijd te besparen, stress te verminderen en je maaltijden nog lekkerder te maken. Van slimme snelkoppelingen tot handige organisatorische tips en trucs, deze hacks helpen je om je tijd in de keuken optimaal te benutten en met gemak heerlijke maaltijden te maken. Maak je dus klaar om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen met deze eenvoudige en effectieve keukenhacks.

Houd uw messen scherp voor gemakkelijk hakken

Het hebben van scherpe messen in de keuken is een must voor elke kok. Doffe messen maken het hakken moeilijk, vertragen u en zijn gevaarlijk in het gebruik. Door uw messen regelmatig te slijpen kunt u dit voorkomen, maar u kunt ook een paar andere trucs toepassen om het hakken te vergemakkelijken. Een aardappel is een geweldig hulpmiddel om uien zonder kleerscheuren te snijden. Leg gewoon een ui onder de aardappel en hak de ui vervolgens met een mes fijn. Een andere gemakkelijke truc is om de palm van je hand te gebruiken om ingrediënten zoals verse kruiden te hakken. Leg ze gewoon in de palm van uw hand, en hak de kruiden met een mes fijn.

Profiteer van multifunctioneel keukengereedschap

Probeer bij het kiezen van uw keukengereedschap zoveel mogelijk te kiezen voor multifunctioneel gereedschap. Dat beperkt niet alleen de hoeveelheid gereedschap die u moet opbergen, maar helpt u ook uw ruimte optimaal te benutten. Een mini vergiet voor het wassen van groenten of het scheiden van eieren is bijvoorbeeld een geweldige manier om een klein keukenhulpmiddel voor meer dan één taak te gebruiken. Ook een grote houten lepel om tijdens het koken te roeren en te proeven is multifunctioneel en gezonder dan een metalen lepel.

Gebruik een lazy susan om gemakkelijk bij de ingrediënten te kunnen.

Bewaar veelgebruikte ingrediënten zoals kruiden, olie en azijn binnen handbereik. Een lazy susan doet wonderen op dit gebied. Zet er een in het midden van uw aanrecht en gebruik hem om uw meest gebruikte ingrediënten in op te bergen. Zo blijft u georganiseerd en maakt u optimaal gebruik van uw aanrecht. Zoek bij het kiezen van een lazy susan naar een lazy susan die gemakkelijk schoon te maken is en een antislipbodem heeft of op een antislipmat kan worden geplaatst.

Gebruik een lepel om het eigeel van het eiwit te scheiden.

Probeer bij het scheiden van eieren een lepel te gebruiken om het eigeel van het eiwit te scheiden. Breek het ei boven een kommetje, laat het eiwit in het kommetje vallen en schep dan de dooier in een ander kommetje. Dit is een veel gemakkelijkere en minder rommelige manier om eieren te scheiden dan de oude methode om ze te scheiden met een mes.

Gebruik een elastiekje om te voorkomen dat de kom wegglijdt.

Dit is vooral handig voor mensen die moeite hebben met vastpakken of zwakke polsen hebben. Plaats een elastiekje om de buitenkant van de kom die u vasthoudt om een steviger greep te krijgen, zodat u de kom gemakkelijker en veiliger kunt vasthouden terwijl u mixt of giet.

Gebruik een bakrek om voedsel warm te houden

Wanneer u in bulk kookt, kan het gebeuren dat u meer voedsel hebt dan u in één keer kunt opeten. Als u het eten warm wilt houden terwijl u eet, kunt u het op een ovenrooster leggen. Zo kan de stoom vrij circuleren en blijft het eten langer warm. Of, als u het eten warm wilt houden terwijl er gasten aankomen, plaats het dan op een bakrooster in een oven die uit staat maar open blijft.

Gebruik een muffinvorm voor portiecontrole

Als u graag gezond eet, maar het moeilijk vindt om uw porties onder controle te houden, gebruik dan een muffinblik om u te helpen. Gebruik het muffinblik om uw voedsel in de juiste porties te bakken. Deze methode werkt vooral goed bij het bakken van groenten.

Gebruik een koelrek voor het knapperigste eten

Als u van knapperig voedsel houdt, zoals patat, pizza of kippenvleugels, zet ze dan na het bakken op een koelrek, zodat de lucht vrij kan circuleren. Dit is een geweldige manier om geld te besparen op papieren handdoeken en minder rommel te maken.

Gebruik een deegroller voor deeg en gebak

Deegrollers worden meestal gebruikt voor het uitrollen van deeg om gebak te maken, maar er zijn ook veel andere keukenhacks waarvoor u ze kunt gebruiken. Deegrollers kunnen ook worden gebruikt voor het pletten van ingrediënten zoals knoflookteentjes of voor het bakken van deeg of koekjesdeeg. Bovendien kan de speld worden gebruikt om een plek schoon en droog te maken waar je eten hebt laten vallen, zoals bij het versieren van een taart.

Gebruik een pizzasnijder om snel en gemakkelijk te snijden

Dingen doen zoals pizza of bagels snijden kan een uitdaging zijn met gewone messen. Het gebruik van een pizzasnijder maakt deze taken veel gemakkelijker, maar wist u dat u ook een deegroller kunt gebruiken om pizza’s te snijden? Rol gewoon de pizzasnijder over de pizza en voila! Je hebt perfect gesneden pizza slices. Dit is vooral handig als je kookt voor een groep mensen met verschillende voorkeuren, want dan is het makkelijker om de pizza gewoon naar ieders wens te snijden.

Deze keukenhacks zijn gemakkelijk toe te passen en maken het koken gemakkelijker, efficiënter en leuker. Gebruik ze vandaag nog in uw keuken en u zult versteld staan hoeveel makkelijker en leuker koken kan zijn.